Bli med til Hislops Hellas

Bli med til Hislops Hellas

Sommerferien var over like fort som den startet, men på den andre siden sto heldigvis Victoria Hislop klar for å ta oss med tilbake. I anledning forfatterens nyeste bestselger, "Postkort fra Hellas", har vi fylt tre bokpakker med alle klassikerne som har gjort Hislop så enormt populær her til lands. Legg igjen epost-adressen din for å være med i trekningen av Victoria Hislops vakre Hellas-fortellinger!

Camilla anbefaler

Camilla anbefaler

Camilla Sandmo (født 1991) fra Tønsberg debuterer 30. august med ungdomsromanen Kan vi bare late som. Ved siden av forfatterlivet er Camilla aktiv på Instagram under profilnavnet @booknerdmille, hvor hun deler sine leseopplevelser med flere tusen følgere. Nå skal hun også dele noen spesielt anbefalte ungdomsbøker med Bak omslagets lesere frem mot lanseringen.

Brevet til kongen

Brevet til kongen

- Den rene drømmejobb for en oversetter, i hvert fall for denne, forteller Bodil Engen om arbeidet med Tonke Dragts episke ridderroman fra 1962. Boken, som er solgt i over en millioner eksemplarer, ble kåret til Nederlands beste barnebok skrevet i siste halvdel av det 20. århundret. Nå kan Brevet til kongen endelig leses på norsk.

TRANS-SOVJET EKSPRESS

TRANS-SOVJET EKSPRESS

Kjartan Fløgstad har oppsøkt restene av Sovjetunionen slik de ser ut i dag - arkitektur, byplaner og monumenter. Av reisen har vi fått en av Fløgstads mest personlige bøker, og kanskje hans mest ambisiøse sakprosaverk - Trans-sovjet ekspress. I dette utdraget fra boka blir vi med Fløgstad til Norilsk, den sibirske gruvebyen der titusenvis av slavearbeidere døde av kulde, slit og underernæring.

Grenseløs spenning

Grenseløs spenning

Du trenger ikke å reise på ferie for å oppleve spenning utenfor Norges landegrenser, men det kan være like vanskelig å velge utenlandsk krim som overnattingssted på Airbnb. Vi har peilet ut et knippe krimromaner som vil få deg til å bla i rasende fart – og først rettes kompasset mot Sverige, Danmark og Storbritannia.