Sjamanen i stjerneregn

Sjamanen i stjerneregn

Bli med på en forrykende reise til Asias sentrum og les den fascinerende historien om en unik kultur som har nådd ut til verden gjennom blant annet strupesang og sjamanisme. Men hvor finner man sjamanene? Hva holder de på med? Hvem er de? Den kritikerroste reiseforfatteren B. MiRee Abrahamsen setter kursen mot Tyva, et lite bortgjemt hjørne av Sibir, for å finne svar.

Juletrefest i fortidens utkant-Norge

Juletrefest i fortidens utkant-Norge

Med Der ingen skulle tru at nokon kunne bu har han fortalt seg inn i hjertene våre. Nå er Oddgeir Bruaset aktuell med Du grøne, glitrande - ei hyllest til juletreet, hvor han deler gripende historier om juletradisjoner og minner fra hele Norge. I dette utdraget får vi bli med på juletrefest i fortidens utkant-norge, et av bokens 18 kapitler som fyller deg med nostalgi og julestemning.

Lag eventyrlige konstruksjoner med Oppfinneren

Lag eventyrlige konstruksjoner med Oppfinneren

Hver torsdagskveld frem til jul får du bli med til Erik Alfred Tesakers fantastiske univers i andre sesong av Oppfinneren på NRK. Her møtes tradisjonsteknikker og kreativitet i utformingen av eventyrlige konstruksjoner. I boken I Erik Alfred verksted deler han en rekke av oppskriftene fra serien. Her er både prosessen og resultatet fylt med god underholdning - for eksempel når du lager denne høytflyvende propellen!

Tilbake til røttene

Tilbake til røttene

Mahmona Kahn var bare tre måneder gammel da hun begynte i Åkeberg barnehage tilbake i 1974. Siden den gang har hun markert seg som journalist, samfunnsdebattant og forfatter av flere kritikerroste bøker. Tidligere i sommer fant Kahn tilbake til barnehagen for lanseringen av sin første barnebok, Epletreet, skrevet sammen med den prisbelønte illustratøren Akin Duzakin.

Norsk politikk i Roar Hagens blikk

Norsk politikk i Roar Hagens blikk

Du kjenner dem nok igjen – Roar Hagens unike illustrasjoner. Siden 1986 har han gitt oss sitt treffende og humoristiske perspektiv på nyhetsbildet som tegner i VG. Flere av illustrasjonene er gjengitt i publikasjoner som Die Zeit, International Herald Tribune, Der Spiegel, Newsweek og Time Magazine. I boka Den norske fortellingen får du oppleve 30 år av Norgeshistorien i Roar Hagens blikk, krydret med tekst til latter og ettertanke.