Herlig langpannekake med kirsebær og krem!

I Bake i langpanne presenterer matjournalist i Allers, Aase Dotterud, sine beste oppskrifter. Én av disse er en langpannekake inspirert av den klassiske tyske kaken Schwarzwälder Kirschtorte, en sjokoladekake med krem og kirsebær. Få oppskriften her!

Fordelene med å bake i langpanne er mange: Det er enkelt, kaken rekker til mange – og du kan bake alle dine favoritter!  

Bake i langpanne inneholder hele 48 oppskrifter, og har alle klassikerne som sjokoladekake, brownie, eplekake og rullekake – men også gjærbakst og lekre festkaker i langpanne.

Alle oppskriftene er grundig utprøvd, og forfatteren har gode tips og råd for vellykket bakst, i tillegg til å tilby flere glutenfrie alternativer og en egen minibakeskole.

Toppen av kaka!

Kombinasjonen sjokolade, krem og kirsebær er brukt i en tysk klassisk kake kalt Schwarzwälder Kirschtorte. For å få en mer feststemt variant skal du bytte ut sjokoladeglasuren med 200 g mørk sjokolade, som smeltes og fordeles jevnt over kaken før du pynter med krem og kirsebær.

I N G R E D I E N S E R:

100 g kirsebær

225 g smør

3 egg

4 dl sukker

5 ½ dl hvetemel

½ dl kakao

1 ss vaniljesukker

2 ts bakepulver

1 ½ dl melk

S J O K O L A D E G L A S U R:

100 g mykt smør

5 dl melis

¾ dl kakao

1 ss vaniljesukker

1 dl kremfløte

P Y N T:

ca. 2 dl kremfløte

ca. 30 kirsebær

SLIK GJØR DU:

1. Ta steinene ut av kirsebærene, og skjær dem i biter. Smelt smør, og avkjøl.

2. Pisk egg og sukker luftig. Bland sukker, melk, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Rør dette i eggeblandingen vekselvis med melk og smør. Bland inn kirsebærene.

3. Hell røren i en bakepapirkledd lang­panne, 25 x 30 cm.

4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200º i ca. 20 minutter. La kaken avkjøles.

5. Rør ingrediensene til glasuren til en smidig krem. Smør den på kaken, og la den stivne.

6. Skjær kaken i biter. Pisk kremen. Sprøyt eller legg krem på hver kakebit, og pynt med et kirsebær på hver kake.

G L U T E N F R I T T I P S:

Kakebakst som dette er superenkelt å gjøre glutenfri! Du kan alltid bytte ut samme mengde hvetemel brukt i kakeoppskriften med lik mengde glutenfritt mel.

Allers matekspert Aase Dotterud og redaktør Lars O. Gulbrandsen er ansvarlige for boka. Begge har en rekke suksessbøker på samvittigheten, og har gledet seg stort til å servere deg denne!