- Da jeg begynte å lese om invasjonen av Oslo, så gråt jeg

- Da jeg begynte å lese om invasjonen av Oslo, så gråt jeg

Hvilken farge var det egentlig på blendingsgardiner? Hvor kaldt var det i Oslo i desember 1940? Hvordan er det å gå gjennom en helt mørklagt by? Vicoria Bø har saumfart Nasjonalbiblioteket, bladd i nyhetsarkiver, hørt opptak av radiosendinger, gløttet på teaterhistorie, medisinsk historie og snakket med tidsvitner i sitt arbeid med romanen Jeg vet meg et land.

Tidenes bakrus

Tidenes bakrus

Hva om du våknet opp 500 år tidligere etter en kjempekrangel i fylla? Det merkelige tilfellet Leira og Doktor Didriksen kan best beskrives som en storslagen idéhistorisk satire. Martin Tesli har skrevet en imponerende debutroman om to moderne menneskers morsomme og tankevekkende møte med middelalderen, som kanskje bare er en fortelling om en reise inn i deres egen psyke.

Møt Danmarks nye krimdronning

Møt Danmarks nye krimdronning

Anne Mette Hancock ble nylig kåret til «Årets krimdebutant 2017» av Det Danske Kriminalakademi og er allerede utpekt som Danmarks nye krimdronning etter braksuksessen med debutromanen Likblomsten. Boken, som er den første i en serie, fikk strålende anmeldelser og lå inne på de danske bestselgerlistene i hele 33 uker i fjor. Nå er den sterke historien om hevn, rettferdighet og tilgivelse endelig ute på norsk.