Tidenes bakrus

Tidenes bakrus

Hva om du våknet opp 500 år tidligere etter en kjempekrangel i fylla? Det merkelige tilfellet Leira og Doktor Didriksen kan best beskrives som en storslagen idéhistorisk satire. Martin Tesli har skrevet en imponerende debutroman om to moderne menneskers morsomme og tankevekkende møte med middelalderen, som kanskje bare er en fortelling om en reise inn i deres egen psyke.

Møt Danmarks nye krimdronning

Møt Danmarks nye krimdronning

Anne Mette Hancock ble nylig kåret til «Årets krimdebutant 2017» av Det Danske Kriminalakademi og er allerede utpekt som Danmarks nye krimdronning etter braksuksessen med debutromanen Likblomsten. Boken, som er den første i en serie, fikk strålende anmeldelser og lå inne på de danske bestselgerlistene i hele 33 uker i fjor. Nå er den sterke historien om hevn, rettferdighet og tilgivelse endelig ute på norsk.

Intervju med Eskil Kjos Fjell

Intervju med Eskil Kjos Fjell

Eskil Kjos Fjell er en av vårens to spennende debutanter på Vigmostad & Bjørke. Hans roman Moderne tapet forteller den gripende og dypt ironiske historien om en mann ved navn Zygmunt Svensson. Gjennom en rekke ulike tildragelser får leseren et bilde av Zygmunts tilværelse og hvor han er på vei. Til sammen danner bitene en fortelling om det moderne liv, slik det alltid er i oppløsning.

- Kvart ord i denne boka er sant

- Kvart ord i denne boka er sant

22. januar debuterer den 58 år gamle bonden Per Helge Genberg frå Levanger med ei sterk, sår og djupt personleg forteljing. Finna kyrkjedøra i meg handlar om å føla seg annleis, om å oppdaga si homofile legning i ein alder av 13, om gudstru, om sauer og om kjærleik. Her kjem ordet «virkelighetslitteratur» til sin rett: «Kvart ord i denne boka er sant», seier forfattaren sjølv.