Red velvet cupcakescupcakes

Med sin røde, fristende farge sammen med hvit, deilig mascarponekrem skiller red velvet cupcakes seg ut. Det blir lett kjærlighet etter første bit. Få oppskriften til konditormester Kate Kippersund, hentet fra hennes fantastiske kakebok Himmelske kaker, her!

Du trenger mikser, muffinsformer og helst sprøytepose med tip.

Lurer du på hvordan red velvet cupcakes smaker? vel, svaret er red velvet.

PYNTE- OG SERVERINGSTIPS:

Denne kremen er fin å farge og deilig sammen med friske bær.

Spises aller helst samme dag, eller dagen etter. Holdbarhet er 3–4 dager i tett boks i kjøleskap dersom holdbarhetsdatoen på fløte og mascarpone tilsier det.

DU TRENGER:

20–24 cupcakes

300 g sukker

3 egg

1 ts mateddik

375 g hvetemel

2 ss bakekakao

2 ts vaniljesukker

1 ts natron

1 ts bakepulver

½ ts salt

150 g smeltet smør/

margarin

2 dl rømme/kulturmelk

Rød konditorfarge

Ev. 1 dl melk til å dynke etter steking

Ostekrem

250 g usaltet smør

500 g melis

1 ts vaniljesukker

Saft fra ½ sitron

300 g kald kremost naturell (ikke light)

FREMGANGSMÅTE BUNN:

Bruk romtempererte råvarer for best resultat.

Pisk romtempererte egg og sukker til en tykk og fin eggedosis. Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i egen bolle, og smelt smør eller margarin. Ha i eddik mens du rører, og fortsett med det tørre vekselvis med rømme og smør. Til slutt har du i rød farge og rører til fargen er blitt jevn. Bruk en fargesterk rødfarge, slik at røren blir dyprød.

Bruk gjerne cupcakeformer som er litt tykkere enn vanlige, som er stødige nok til å stå for seg selv. Velger du de tynneste cupcakeformene, anbefaler jeg å bruke cupcakebrett under steking, så holder de formen bedre.

Har du engangssprøyteposer, er det beste å helle røren i en slik, klippe av en liten tut og sprøyte 2/3 full form, opp til ca. 1 cm fra øverste kant på formen. Du kan også bruke en skje.

Stekes ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter midt i ovnen. Sjekk alltid i midten av cupcaken om den fjærer, da er den stekt. Eller du kan bruke spagettitrikset. Steker du cupcakene for lenge, blir de tørre.

Skjær gjerne av toppen og legg på 1 spiseskje melk, da blir de saftigere. Det du skjærer vekk, tar du vare på og bruker som pynt.

SLIK LAGER DU OSTEKREM:

Bruk maskin og rør romtemperert smør og melis med vanilje til en lys kremet konsistens, tilsett sitronsaft og rør godt. Ha oppi kremost til slutt og rør kun til alt er godt blandet.

Deretter har du kremen i en sprøytepose eller bruker en skje/spatula til å sprøyte eller legge kremen oppå avkjølte cupcakes.