Martha knekte lesekoden!

Med bøkene om Isadora Måneblomst knekte Martha (7) endelig lesekoden. Historien om den fortryllende jenta som er halvt alv og halvt vampyr går rett hjem blant de yngste leserne.
 

IMG_6538.JPG

Isadora Måneblomst tar deg med på eventyr i sitt magiske og mystiske univers, med skumle flaggermus og rosa glitter i skjønn forening. Hun finner alltid på noe spennende sammen med sin levende kosekanin, enten det er den sedvanlige flyturen over nattehimmelen, eller et besøk hos en havfrueprinsesse! Og så har hun en helsprø familie!

Isadora Måneblomst begynner på skolen og Isadora Måneblomst på camping er skikkelige slukebøker for jenter i småskolen og er fine å lese både alene og sammen med en voksen. Martha har lest begge to synes syntes de er både spennende og morsomme. 

Dessuten kan man lære mye om både vampyrer og alver som man ikke visste fra før
— Martha, 7 år
 
Isadora4.png

- Martha har alltid elsket bøker, og har kunnet lese siden hun var fem, men det var bøkene om Isadora som for alvor klarte å knekke «lese selv-koden». Hun klarer ikke å legge dem fra seg når hun først har begynt å lese, sier faren til Martha, Jan Fredrik.

Bøkene er skrevet og illustrert av Harriet Muncaster, som har skapt et eventyrlig univers med sine fantasifulle tegninger, gjennomført i svart og rosa, som representerer Isadoras to sider – alv og vampyr. Bøkene inviterer både store og små til diskusjoner om å passe inn, og om å være seg selv akkurat sånn man er. 
 

I Isadora Måneblomst begynner på skolen, må Isadora finne ut hvilken skole hun skal begynne på, alveskolen eller vampyrskolen. Men Isadora bestemmer seg for å begynne på menneskeskole, selv om hun er en vampyralv.

- Hun vet ikke om hun er mest alv eller vampyr. Og hun gjør masse feil på skolene, forteller Martha. - Da hun møtte menneskene så syntes hun de var så snille. Og hun likte ikke de andre skolene så godt. Hun vil jo ha håret sitt sånn, og hun vil jo fly sånn!

 
Marthabilde 2.JPG

Kanskje det er bra at alle ikke er helt like på menneskeskolen?


- Ja. Ellers så ville det vært kjedelig. Jeg hadde blitt skikkelig lei av rosa da, avslutter Martha.

 

 

Så langt er det kommet seks bøker i serien, og bok 3 og 4 kommer ut på norsk til våren.
Les mer om bøkene her