Camilla anbefaler

Camilla Sandmo (født 1991) fra Tønsberg debuterer 30. august med ungdomsromanen Kan vi bare late som. Ved siden av forfatterlivet er Camilla aktiv på Instagram under profilnavnet @booknerdmille, hvor hun deler sine leseopplevelser med flere tusen følgere. Nå skal hun også dele noen spesielt anbefalte ungdomsbøker med Bak omslagets lesere frem mot lanseringen.

 

Andre anbefaling: DANIELLE av Ida Jackson (Aschehoug)

 
...en tøff, underholdende og sår roman på samme tid.
— Monika Steinholm


Min neste anbefaling er Danielle av Ida Jackson, en tøff, underholdende og sår roman på samme tid. Danielle har et turbulent liv i en dysfunksjonell familie, og plutselig klarer hun å havne i skikkelig trøbbel. Å følge Danielle er en spennende opplevelse, man blir både sint på og med henne. Anbefales til alle! 

 

Første anbefaling: VI ER LØGNERE av E. Lockhart (Fontini forlag)


Den første boka jeg har lyst til å anbefale, er en bok jeg ikke har klart å glemme siden jeg leste den. En bok jeg ble overrasket av. En bok virkelig verdt å lese. Vi var løgnere av E. Lockhart er en kort bok, en forvirrende historie og en sjelden leseopplevelse. Hovedpersonen Cadence Sinclair og familien hennes tilbringer hver sommer på en privat øy. Men noe har skjedd, noe Cadence ikke husker, men som allikevel forandret henne og hele familien. 
Dette er den perfekte boka å lese i sommerferien - fordi du kommer ikke til å ha lyst til å legge den fra deg! 

 

Om Camillas Sandmos debutroman

KAN VI BARE LATE SOM (lanseres 30. august 2017)

Vakkert, velskrevet og vittig om overambisiøse foreldre og den første kjærligheten.

Mens jeg ligger og kaver på isen, flyr noe svart forbi meg og krasjer inn i vantet med et ekstremt høyt smell. Jeg kryper sammen og kjenner sjokket av den skarpe lyden helt ut i fingertuppene. Pucken. Den burde faen meg hatt lyddemper.
Jeg plukker den opp og stirrer på den med avsky. En av guttene klatrer over dekkene og er på vei mot meg.«Si unnskyld», sier jeg når han er nærme nok. «Du kunne ha drept meg!»
Gutten sier ingenting, han bare stirrer. Alt jeg kan skimte under hjelmen, er mørk hud og svart hår.

Når Emma ikke spiller sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, driver hun med kunstløp. Punktum. Mer er det ikke tid til. Jossi driver med hockey og er først og fremst opptatt av å ha det gøy på isen.

Etter et veddemål utvikler det seg langsomt et vennskap mellom de to. Men alt er ikke på plass i Jossis verden.