Spenningen i enden av høstmørket

Spenning mellom to permer kan komme i mange former; som nerven i en psykologisk thriller, underholdningen i et klassisk krimplot eller dramatikken i en episk familesaga. Vi har plukket ut tre forfattere som behersker øvelsen bedre enn de fleste.

 

DEN GODE DATTEREN (KARIN SLAUGHTER) 

En isende psykologisk thriller med en rekke uventede vendinger. Her viser Karin Slaughter nok en gang sin mesterlige evne til å skape realistiske personkarakterstikker og levende miljøskildringer rundt et grusomt spennende plot. 

Dette er et mesterverk!”
— Storytel
den gode datteren.jpg
 
Rett og slett den beste boken du kommer til å lese i år. Kraftfull, rå og fullstendig gripende, likevel skrevet med følelse og empati som vil røre deg dypt
— Kathryn Stockett

Den skyhøye kvaliteten på Karin Slaughters psykologiske thrillere har gjort henne til en stjerne på den internasjonale krimforfatterhimmelen. Den gode datteren, som regnes blant Slaughters beste beste utgivelser, er en psykologisk krim som tar utgangspunkt i en grusom hendelse fra fortiden. Det begynner med en brutal voldsepisode der hovedpersonen Charlotte mister og moren og søsteren sin. Tjueåtte år senere er minnene fra den dagen fremdeles smertefulle. Nå brister småbyidyllen på nytt etter en meningsløs skoleskyting, og advokaten Charlotte havner i sentrum av hendelsene. Da attentatet viser seg å ha tilknytning til fortidene hennes, vekkes marerittet på nytt.

LES MER OM BOKEN

 
Foto: Alison Rosa

Foto: Alison Rosa

Siden debuten i 2002 har Karin Slaughter (født 1971) begeistret lesere og anmeldere med sine grenseløst spennende romaner, utgitt i 36 land med mer enn 35 millioner solgte eksemplarer. Den gode datteren er Slaughters 16. roman, nok en kritikerrost bestselger fra den amerikanske forfatteren.
 

 

DØD MANNS TID (PETER JAMES)

Med den glimrende serien om politietterforsker Roy Grace kan Peter James skilte med ni førsteplasser på de britiske bestselgerlistene. Det er ikke uten grunn. Død manns tid er britisk krim av beste merke; med et intelligent plot, mørk humor og spenning fra første til siste fartsfylte side.

Grace-bøkene når nesten alltid til toppen av bestselgerlisten, først og fremst fordi de er utrolig godt fortalt (...) så realistisk at du kan lukte kantinekaffen.. Fascinerende.
— Daily Mail
peter james.jpg

Død manns tid er Peter James' niende krim om politietterforsker Roy Grace oversatt til norsk. Med høyt tempo og tvister som stadig slår bena under lesernes gjetninger, er dette kvalitetskrim i klassisk Peter James-stil. Historien begynner med et voldelig hjemmeran av en eldre, velstående dame som ender med drap. Antikviteter for mange titalls millioner er også borte, men det er tapet av en gammel klokke med enorm affeksjonsverdi som får den myrdede dames mektige familie til å involvere seg – og ta loven i egne hender.
Politietterforsker Roy Grace og teamet hans følger et spor som leder dem fra den lyssky delen av Brightons antikvitetshandel til New York. Saken har en forbindelse til fortiden – nærmere bestemt til byens mafiakrig på 1920-tallet. 

LES MER

 

Peter James (f. 1948) er en internasjonalt bestselgende spenningsforfatter som er utgitt på 36 språk og har solgt over 17 millioner bøker på verdensbasis. Død manns tid er den niende boken i serien om politietterforsker Roy Grace. James er kjent for å gjøre spesielt grundig research. Alle bøkene om etterforsker Roy Grace har sitt utgangspunkt i en sann historie eller i fakta han har funnet under forarbeidet. 

Peter james lansering.jpg
James skriver bare bedre og bedre og fortjener all suksess han har oppnådd med denne førsteklasses serien
— Independent on Sunday
 

DETTE VAR ET MENNESKE (JEFFREY ARCHER)

I det sjuende og siste bindet av Clifton-krøniken viser Jeffrey Archer seg igjen fram som en av verdens fremste historiefortellere. En episk avslutning på en fascinerende familiesaga fylt med alle de klassiske Archer-elementene; dramatikk, cliffhangers og uventede vendinger.

Archer fortsetter å skape trollbindende karakterer med sin magiske historiefortelling, og leserne kan vente seg overraskende vendinger på veien mot den sjokkerende finalen.
— Publishers Weekly
JEFFREY.jpg
 

Dette var et menneske åpner med et skudd som avfyres. Men hvem dro i avtrekkeren? Og hvem er det som dør? Giles Barrington avdekker sannheten om ektefellen Karin. Er hun spion, eller en brikke i et større spill?  Harry Clifton bestemmer seg for å skrive sitt hovedverk, mens kona Emma får en uventet telefon, og et jobbtilbud, fra Margaret Thatcher. 
Sebastian Clifton blir styreleder i banken Farthings Kaufman, men ikke uten komplikasjoner. Sebastians datter Jessica blir utvist fra kunsthøyskolen, men tanten hennes kommer henne til unnsetning. 
Imens gjør Lady Virginia seg klar til å rømme landet for å unngå kreditorene. Så dør hertuginnen av Hertford, og nye muligheter åpner seg for Lady Virginia, som ikke har gitt opp tanken på å trumfe familiene Clifton og Barrington. 
Og så endrer alt seg. Tragedien rammer Clifton-familien på en måte de ikke hadde forutsett. 

LES MER OM BOKEN

 

Jeffrey Archer (født 1940) er en av verdens mest populære forfattere og har solgt mer enn 70 millioner bøker på verdensbasis. Han har utgitt over 35 bøker, blant andre romanene Kane og Abel (no. 2012) og Fanget av fortiden (no. 2013). Dette var et menneske er sjuende bind i Clifton-krøniken, som så langt i norsk oversettelse består av bøkene Bare tiden vil vise, Fedrenes synder (begge utgitt i 2014), En godt bevart hemmelighet og Ønsk deg ikke for mye (begge utgitt i 2015), Mektigere enn sverdet (utgitt i 2016) og Men timen kommer (2017). Forfatteren er gift og har to voksne sønner. Han bor i London og Cambridge.