Grenseløs spenning

Du trenger ikke å reise på ferie for å oppleve spenning utenfor Norges landegrenser, men det kan være like vanskelig å velge utenlandsk krim som overnattingssted på Airbnb. Vi har peilet ut et knippe krimromaner som vil få deg til å bla i rasende fart – og først rettes kompasset mot Sverige, Danmark og Storbritannia. 

 

CAROLINA NEURATH (FARTSBLIND)

Oversatt av Camilla Wimmer

Høyst realistisk sidevender om skandaler, grådighet, maktspill og forbrytelser. Umåtelig spennende - fri for spinnville seriemordere og idylliske skjærgårdsmiljøer.

9788241913259.jpg
 
Men her er det ikke seriemordere som skal fanges, eller et mord i en idyllisk svensk landsby som skal løses. Carolina Neurath bygger opp spenningen rundt foranledningen til en bankkonkurs.
— Eva Myklebust, Fædrelandsvennen (6)

Fartsblind - krimdebuten til den svenske journalisten Carolina Neurath - har fått anmelderne til å hente fram superlativene og leserne til å bla i rasende fart. Handlingen er lagt til det svenske finansmiljøet, og forfatterens bakgrunn som prisvinnende økonomijournalist gir boka troverdighet og driv. Boka har gått litt under radaren her til lands, men de som har lest den er mer enn imponert. Fædrelandsvennens Eva Myklebust belønnet Fartsblind med en sekser på terningen.

Les mer på Haugenbok her

 
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Carolina Neurath (f. 1985) er økonomijournalist i Svenska Dagbladet. Hun har mottatt Stora Journalistpriset og Guldspaden for sitt arbeid. Hun er forfatteren av de to omtalte reportasjebøkene De svenska riskkapitalisterna (medforfatter Jan Almgren) og Den stora bankhärvan.  Fartsblind utkom i Sverige i 2016 og er hennes første roman. 

 

 

AKRASH (JESPER STEIN)

Oversatt av Tore Sand

Mesterlig historiefortelling, voldsom spenning og høyt tempo fra første til siste side, servert av en av Danmarks ypperste krimforfattere. 

 

Jesper Stein (f. 1965) er en dansk forfatter og journalist med politi- og rettsstoff som kjernekompetanse. Han debuterte med Uro i 2012, den første i en serie på fire krimromaner om førstebetjent Aksel Steen.  For bøkene, som også er solgt til SF Film, har Stein blant annet vunnet Det Danske Kriminalakademis debutantpris, Dan Turéll Medaljen, og den danske bokhandlerprisen De Gyldne laurbær

Akrash er den tredje krimromanen i den kritikerroste serien om Axel Steen, en hardbarket København-førstebetjent med tette bånd til Nørrebros gjengmiljø. I Akrash havner Axel Steen i trøbbel når politisjefen mottar et tips om at den russiske mafiaen har infiltrert den danske politietaten. Steen havner raskt på listen over mistenkte, og Steen går til ytterligheter for å renvaske navnet sitt. Det hele legger til rette for et særdeles spennende dobbelplot fylt med action og tempo.

Les mer på Haugenbok her

Den tredje krimromanen i serien om den hardkokte og selvdestruktive Axel Steen er intet mindre enn infamt spennende – og mesterlig skrevet. 
— Jyllands-Posten
 

ER DU MED PÅ LEKEN? (M.J. ARLIDGE)

Oversatt av Astrid Almaas

Originalt plot, briljante karakter og en fryktinngytende handling som får det til å gå kaldt nedover ryggen på deg - med en av de mest spennende etterforskerne i britisk krim i hovedrollen.

 
M.J. Arlidge kjemper i toppen av Premier League. Hans krim–spill drives raskt framover i lengderetningen, med mange samtidige bevegelser og dype løp i bakrommet.

Er du med på leken er den fjerde boka i M.J. Arlidges bestselgende og kritikerroste romanserie om den britiske etterforskeren Helen Grace. Den glimrende hovedpersonen, som jakter smerte på hjemmebane og sadistiske forbrytere på jobb, har bidratt sterkt til seriens enorme suksess i hjemlandet. I Er du med på leken møter Helen Grace en menneskelig ondskap hun aldri tidligere har sett - en seriemorder som gjennomfører nøye planlagte mordbranner. Norske anmeldere er enige med resten av verden; dette er fryktinngytende lesning som plasserer seg i toppdivisjonen blant seriemorderthrillere.

Les mer på Haugenbok her

 
Foto: Mjpenguin

Foto: Mjpenguin

M.J. Arlidge debuterte i 2014 med Elle melle, første bok i seriesuksessen med etterforsker Helen Grace i hovedrollen. På kort tid har Arlidge etablert seg som en av de viktigste krimforfatterne i Storbritannia de seneste årene. Arlidge har arbeidet med TV i over 17 år, blant annet i BBC. De siste sju årene har han drevet et uavhengig dramaproduksjonsselskap.