Påskekrim for den kresne

Ingen påskeferie uten påskekrim! Sjekk ut vårt litterære påskeegg fylt med et utsøkt utvalg spenningsromaner som selv den mest kresne krimleser vil sluke rått.

En nasjon i sjakk av Johan Høst

En nasjon i sjakk er årets virkelig store påskekrim! Den spektakulære thrilleren er trykket i hele 30 000 eksemplarer og er en pageturner med internasjonalt sus som har fått anmelderne til å juble.

Norges statsminister blir kidnappet under en påskeskitur på Hafjell. Terroristen stiller bare ett krav. At politikerne som sitter ved makten, spiller et sjakkparti om statsministerens liv. Brikkene representerer personer i statens tjeneste eller samfunnstopper. Hver gang terroristen tar en brikke, må et menneske bøte med livet.

Det siste han fortalt meg av Laura Dave

Det siste han fortalte meg har ligget over 40 uker sammenhengende på NYTs bestselgerliste, er solgt i 1,5 millioner eksemplarer bare i USA og solgt for oversettelse til over 30 land.

Boka hele verden snakker ble en umiddelbar suksess da den kom ut i USA i fjor. Med høyt tempo og uforutsigbare vendinger, et medrivende mysterium og familiedrama, er Det siste han fortalte meg en spenningsroman det er umulig å legge fra seg når man først har begynt.

Skjærsild av Tina Frennstedt

Uoppklarte forbrytelser fra virkeligheten, lesbisk etterforsker med turbulent privatliv og troverdige skildringer av politiets arbeid er Tina Frennstedts suksessoppskrift. Skjærsild er bok nummer tre i den prisbelønte Cold Case-serien.

 Frennstedt lot seg inspirere av ekte kriminalsaker da hun debuterte med Forsvunnet i 2019. Boken ble kåret til «Årets krimdebut» i Sverige og dermed var hjulene i gang. Parallelt med utgivelsen av den tredje boken i Sverige i fjor ble det klart at produksjonsselskapet Anagram, som står bak «Den tynne blå linjen», skal utvikle bøkene til TV-serie.

Der isen sprekker av Lundgren & Lundgren

Der isen sprekker byr på isende uhygge og er første bok i en ny svensk krimserie fra Norrbotten, signert de to lokalkjente svigerinnene Jennie og Ulrika Lundgren.

En småby i nord. Et barn i stor fare. Et samfunn som må ta grep. Det dramatiske landskapet rundt polarsirkelen er enormt og glissent nok til å være et perfekt sted for den som vil unndra seg loven. To forsvinningssaker gjør det påkrevd å få bukt med taushetskulturen som preger stedet.

Tyster av Tore Aurstad og Carina Westberg

Tyster byr på et finurlig plott, herlig stedskoloritt og et fargerikt persongalleri.

Årets krim fra det drevne forfatterparet Carina Westberg og Tore Aurstad kretser rundt musikkbransjen, utelivet, motorsykkelgjenger og narkotikaforbrytelser. Her blir vår helt, musikkjournalist Robert Vinter, virkelig satt på prøve!

Død hvis du ikke … av Peter James

Den britiske krimfavoritten Peter James har solgt 20 millioner bøker på verdensbasis! Død hvis du ikke …er den 14. boken i serien om politietterforsker Roy Grace.

En styrtrik far og hans sønn er på fotballkamp sammen da gutten i et ubevoktet sporløst forsvinner. Først later det til å dreie seg om en standard kidnapping. Men Grace skjønner fort at han har å gjøre med kriminell verden hvor reglene er annerledes og ingenting er slik man forventer …