- Jeg håper Ingenlund er et sted dere vil vende tilbake til

Som tenåring forelsket Jessica Townsend seg i det hun beskriver som den geniale serien Harry Potter. Nå er det Jessica selv som trollbinder lesere i hele verden med sitt magiske Ingenlund-univers – slik JK Rowling først gjorde det for over 20 år siden.

Hvor fikk du den opprinnelige ideen fra?

Foto: Emma Nayler

Foto: Emma Nayler

Morrigan Crow kom først til meg som en voksen figur i en annen historie jeg prøvde å skrive. Hun var hovedpersonens eksentriske, magiske tante, og hun hadde en morsom bestevenn ved navn Hawthorne Swift. Jeg innså snart at disse to var my mer interessante enn den lille jenta jeg egentlig skulle skrive om (og som jeg ikke engang husker navnet på). Jeg begynte å lure på hvordan denne figuren ble til den kvinnen hun var, hvordan hun var som barn og hvor hun kom fra, og det var kimen til denne historien og hele Ingenlund-universet.

 Kan du nevne tre favorittbøker/forfattere/illustratører fra barndommen?

Som barn var mine tre favorittbøker Småfrøkner av Louisa May Alcott (jeg har fortsatt eksemplaret til bestemoren min, som holder på å gå i oppløsning fordi jeg har lest den ca. en million ganger; Tomorrow When the War Began av John Marsden (den første i en strålende serie på sju bøker fra en innbilt australsk krigstid); og senere – som tenåring – forelsket jeg meg i den geniale serien om Harry Potter. De er fortsatt favorittene mine, alle sammen.

 Har du noe som er kryptonitt for skrivingen?

Internett er et farlig slaraffenland fullt av tidssløsende fristelser, og enhver romanforfatters fiende.

Hvordan var det å debutere som forfatter? Var det en drøm som gikk i oppfyllelse?

En veldig lang stund fantes Morrigan og Jupiter og Ingenlund bare inni mitt eget hode. Tanken på at andre mennesker nå kan bli med meg inn i denne pussige lille verdenen med disse pussige små vennene ... DET er den ultimate oppfylte drømmen, og det slår meg helt i bakken hver eneste dag.

Tanken på at andre mennesker nå kan bli med meg inn i denne pussige lille verdenen med disse pussige små vennene ... DET er den ultimate oppfylte drømmen

Har du noe du vil si til dine norske lesere?

Jeg er så glad for at boken nå er kommet ut i Norge. Jeg gleder meg sånn til dere leser den! Og jeg håper Ingenlund er et sted dere vil vende tilbake til, for nå tilhører det dere også.

              

Ingenlund - Morrigans forbannelse (oversatt av Kirsti Vogt) er første bok i Jessica Townsends nye fantasyserie. Den er solgt til 25 land og 20th Century Fox har sikret seg filmrettighetene.  Les mer

Ingenlund - Morrigans forbannelse (oversatt av Kirsti Vogt) er første bok i Jessica Townsends nye fantasyserie. Den er solgt til 25 land og 20th Century Fox har sikret seg filmrettighetene. Les mer

«Harry Potter-hype innfrir (…) her kommer det et t-banetog av en fantasyserie i full fart inn på perrongen!»
— Kristine Isaksen, VG (terningkast 5)