Hjemmelaget hudpleie med Maja Hattvang

Å lage egne hudpleieprodukter er godt for for miljøet, huden og lommeboka, og gøy er det også! I filmene under deler Maja Hattvang tre av sine favorittoppskrifter fra Naturlig nokHun har nemlig fylt en hel bok med oppskrifter på hjemmelaget hudpleie. Disse produktene er også flotte gaveidéer; om du har lyst til å gi bort noe som er originalt, naturlig og personlig.

Oppskrifter fra Naturlig nok av Maja Hattvang / Foto: Anne Valeur


Hjemmelaget ansiktsmaske

- Dette er min favorittansiktsmaske som jeg har laget ukentlig i mange år. Den er bra uansett problem: tørr hud, uren hud, sliten hud. Honning og havregryn gir næring og pleie, trekker ut urenheter og eksfolierer lett. Resultatet er ny glød og myk hud. 

Dette trenger du: 

1 ss knuste havregryn
1,5 ss kokende vann
1 god teskje honning

 

Hjemmelaget olivensåpe

- Å lage egne såpestykker er gøy, og de gjør seg godt som gaver. Dette er en såkalt kaldrørt såpe som er svært enkel å lage. Det blir en ganske hard såpe som gir lite skum og dermed er skånsom mot huden.

Foto: Anne Valeur

Foto: Anne Valeur

Husk: Prosessen består i å blande lut med olje og krever derfor visse forholdsregler. Lut (kaustisk soda blandet ut i vann) er etsende og danner potensielt skadelige gasser, så bruk gummihansker og beskyttelsesbriller og stå under kjøkkenvifta, ved et vindu eller rett
og slett utendørs. Det er også viktig ikke å bruke utstyr laget av aluminium eller tre da
det reagerer med luten.

Dette trenger du:
38 g vann
13 g kaustisk soda
100 g olivenolje

Tips: Oppbevar dem luftig, for eksempel
stående i en skoeske av papp. Når såpestykkene er klare, kan du trimme kantene med en potetskreller for å få dem så jevne eller sjarmerende ujevne som du ønsker.

 

 

 

Hjemmelaget sinksalve

Foto: Anne Valeur

Foto: Anne Valeur

- Ikke at jeg har noen erfaring med det, men det sies at sinksalve hjelper mot bleieutslett. Sink er uttørrende, svakt adstringerende og antiseptisk. Det trekker ikke inn i huden, men legger seg utenpå som en beskyttende hinne. Denne salven er lett å lage, og resultatet blir deilig glossy og kremete.

TIPS! Sink kan også hjelpe til med å lege
akne, men hvis du skal lage salven til det
formålet, bør du bytte ut kokosoljen med
jojoba, droppe sheasmør og minske mengden bivoks til 5 g. Konsistensen vil bli litt annerledes, men du unngår at nye kviser
oppstår mens du prøver å bli kvitt de gamle.

Mange flere råd, tips og oppskrifter - på alt fra ansiktsmasker og kroppsskrubber til såper og duftlys - finner du i  Naturlig nok  av Maja Hattvang.  LES MER OM BOKEN HER

Mange flere råd, tips og oppskrifter - på alt fra ansiktsmasker og kroppsskrubber til såper og duftlys - finner du i Naturlig nok av Maja Hattvang. LES MER OM BOKEN HER