Hva skal jeg lese høyt for barna mine?

Innetid er lesetid. Å sitte sammen og lese skaper minner for livet. Og da trenger du bøker som fenger barna - og ikke kjeder livet av den voksne! Vi i Ena forlag og Vigmostad & Bjørke utgir mange slike. Her er et lite utvalg:

 

Bøkene om Narve og Manet

Happy-go-lucky-Narve og skeptiske Manet er et radarpar som gir barna latterkrampe. Dette er en tegneserie hvor det er lett å lese hver sine replikker. Det er god lesetrening for barnet og underholdende for den voksne. Denne er morsomst for 7-8-åringer, men alle faller for Narve til slutt.

Tips: Les Oter eller noen av de andre figurene med en annen dialekt enn du vanligvis har.

VisBildeServlet.jfif
VisBildeServlet (4).jfif

Slik levde t-rex

De fleste dinosaurbøker er spektakulære. Men hvorfor har ingen vist frem den nydelige t-rex-babyen før? Kledd i oransje fjær, sårbar for alt rundt seg. Vår fremste dinoformidler Jørn Hurum og vår fremste paleontologiske tegner Esther van Hulsen formidler vitenskap til store og små dinonerder.

Kitty og midnattsoppdraget

Kitty og gulltigeren

Vår nye superheltinne Kitty briljerer i det anmelderen kaller en «koselig thriller». Også 5-6-åringene trenger ordentlig spennende bøker, men de trenger også en armkrok. Bildene er dessuten utrolig nydelige.

VisBildeServlet (1).jfif
VisBildeServlet (10).jfif

Fantorangen går på ski

Et barn går ALDRI lei Fantorangen. Men det kan voksne gjøre. Derfor anbefaler vi denne boken - som selvfølgelig fenger barnet, og den voksne leseren får en ny fortelling og ikke minst lekre illustrasjoner.

VisBildeServlet (6).jfif

Bare rør

Her er det bare å finne frem et barn slik at du har en unnskyldning for å forsvinne inn i Ragnar Aalbus absurde og morsomme univers. «Dette er kunst!» som BTs anmelder skriver.

My Post (1).jpg

Ingenlund-serien

Ja vel, så har du lest alt av Harry Potter. Men da kan man jo kose seg med et tilsvarende spennende univers med Morrigan Kråkh? Her er utfordringen at de voksne ikke fortsetter å lese etter leggetid.

VisBildeServlet (5).jfif

Ville greier

Ole Mathismoen og Jenny Jordahl formidler kunnskap om natur og klima gjennom tegneserien «Grønne greier», kjent fra Aftenposten Junior. I denne store samleboken kan man bla fra tema til tema. Kanskje lærer den voksne leseren minst like mye?

Ulf er uvel

Ulf føler seg ikke bra. Ulf går til legen, som forteller at Ulf dessverre er død. De absurde tegningene og den varme fortellingen til Camilla Kuhn og Rebecca Wexelsen har skapt en bok full av detaljer som åpner for gode samtaler og oppdagelsestrang.

VisBildeServlet (7).jfif
560x450 Barnehagekrim Norli nyhetsbrev.jpg

Hvem tegnet bart på maleriet?

Sjansen er stor for at ungen din allerede har lest noen av krimbøkene fra Kråkeslottet barnehage. Leon og Live løser problemer, og det er cliffhangers på hver side. Sørg for at minstemann også har påskekrimmen klar.