Julemysterier med Mæhle

Julemysteriene i Kråkeslottet barnehage er et hørespill i 24 deler. Sammen med Leon og Live kan barna bli med på å løse julemysterier gjennom hele adventstiden. Vi har tatt en julete prat med forfatter Lars Mæhle for å lære mer.

Serien Mysteriene i Kråkeslottet barnehage er utrolig populær blant små lesere – både som fysisk bok og lydbok. Hva kan barna forvente fra årets julekalender?  

Juleforviklinger og mysterier i lav høyde. Fart og moro. En detektivgal bestemor. En ungdom i rosa skidress. En julenisse som har fått sparken. Bitte litt promping. Og kanskje den aller vanskeligste saken detektivtvillingene Leon og Live noen gang har fått brynt seg på. 

Leon og Live. Tvillinger og mesterdetektiver!

Illustrert av Odd Henning Skyllingstad

I kalenderen møter vi rike Gunnhild Griske – en dame som ønsker å rive barnehagen og bygge leiligheter i stedet. Hva inspirerte deg til å trekke denne skurken til Kråkeslottet barnehage?  

Det er jo det store i byene for tiden: å rive noe fint og gammelt for å bygge noe nytt, stygt og trangt. For å tjene penger.                                           

Få julestemning med Julemysteriene i Kråkeslottet barnehage.

Hvordan har du arbeidet med julekalenderen? Har det vært vanskelig? 

Jeg satt og skrev denne julekalender-fortellingen i sommerferien. Det var veldig rart og arbeidskrevende. Det er ganske annerledes å skrive en fortelling i 24 episoder enn en kort enkeltstående bok fra Kråkeslottet barnehage. Det måtte være noe som sto på spill, og som kunne holde på spenningen i 24 episoder. Det at barnehagen deres kanskje skal rives, kan være dramatisk nok for små barn.  

  

Dette er din tredje Barnehagekrim hvor julen er sentral. Er du glad i julekrim selv?  

Min julefavoritt på TV er Karl-Bertil Jonssons jul. Selv om det kanskje ikke er en rendyrket krim, så er det så absolutt en fint komponert historie med overraskende og rørende vendinger.  

  

Hva er ditt fineste juleminne fra du var barn?  

Tja. Da vi fikk ny kattunge til jul, kanskje. Vi syntes den var veldig søt og kalte den Julius Desperados. Da han ble større, levde han opp til navnet sitt, kan du si. Julius Desperados var kanskje verdens mest lunefulle katt. Den kunne sette klørne i deg uten forvarsel, selv om vi bare koste med ham. Etterpå så han på deg med et ondt blikk. Men vi elsket ham over alt på jord, uansett. I alle fall helt til vi fikk hund. 

  

I hørespillet får vi ta del i pepperkakebaking og Luciafest. Har du noen tradisjoner du holder ved i førjulstiden?  

Pepperkakebakingen er det liksom min kone og hennes familie som står for. Den eneste oppgaven min under pepperkakebakingen, er å sette inn og ta ut pepperkakene fra ovnen. Det er jeg til gjengjeld ganske flink til. 

  

Hva liker du å spise i jula?  

Ribbe og pinnekjøtt. Ferdig med den saken. 

Julemysteriene i Kråkeslottet barnehage er en adventsfortelling i 24 deler. Produksjonen er et spesialskrevet hørespill. Løs julemysterier sammen med Leon og Live.

Perfekt gave under treet! Tre bøker i én: Mysteriene i Kråkeslottet barnehage - bukken Bruse, Lucia og julenissen.

Perfekt gave under juletreet! Samlebok med tre bøker: Bukken Bruse, Lucia og Julenissen.