Intervju med Victoria Hislop

Postkort fra Hellas er Victoria Hislops kjærlighetserklæring til Hellas der hun tar oss med på en fascinerende reise gjennom landet. Boken forteller om hevngjerrige slekter, om bygder hvor det ikke lenger finnes spor av kvinner og om de unge og håpefulle som venter på en lysere tid. Men mest av alt handler romanen om kjærligheten.

postkortfrahellas.jpg
Victoria Hislop author photo 2014.png

Hva inspirerte deg til å skrive Postkort fra Hellas?

Jeg hadde lyst til å skrive om dagens Hellas – både om de mørke og de lyse sidene. Jeg bestemte meg for å legge handlingen til flere forskjellige steder og slik fikk jeg ideen til å legge opp romanen som en reise. På den måten kunne jeg skrive om Hellas slik landet som helhet fremstår nå. Hele romanen er oppdiktet, men mange av beskrivelsene av kulturen, tradisjonene og sosiale forhold er autentiske.

Hvordan skapte du historien?

Romanen handler om en mann med kjærlighetssorg som reiser rundt i Hellas i et forsøk på å finne tilbake til meningen med livet etter å ha mistet kvinnen han elsker. Jeg hadde veldig lyst til å illustrere fortellingen, så jeg oppsøkte mange forskjellige områder i landet sammen med en fotograf. Han tok bilder underveis og sørget for å fange alle øyeblikkene som inspirerte meg og som kunne beskrive Hellas` mange nyanser. Uten å avsløre slutten på romanen, så kan jeg si så mye som at jeg ønsket å vise hvor stor makt steder og landskap kan ha over folk. Dette er noe jeg er veldig klar over for min egen del når jeg er i Hellas, så mye av det jeg skriver i Postkort fra Hellas er svært personlig.

Hvorfor er du så begeistret for Hellas?

Jeg elsker varmen, landskapet, lyste, havet, maten, menneskene. Og når jeg går ut av flyet på Kreta (hvor jeg sitter og skriver dette) føler jeg at jeg er kommet hjem.

Hva er det beste med å være forfatter?

Å tilbringe mesteparten av dagen i min egen fantasiverden der alt er mulig. Det er veldig spennende og givende.

Og hva er det verste?

Å tilbringe mesteparten av dagen alene i stillhet. (Men uten å gjøre det kan jeg ikke oppnå det beste som beskrevet over.)

Hva skal den neste romanen din handle om?

Hellas!

Hvilken roman skulle du gjerne ha skrevet?

Nøtteskall av Ian McEwan. Den handler om den ufødte Hamlet og blir fortalt i jeg-form. Fosteret overhører at moren og onkelen planlegger å drepe faren, men har ingen mulighet til å gripe inn. Det er morsomt, trist, dramatisk, genialt … og så ender ikke romanen i hovedpersonens død (som bøker så ofte gjør), men i fødsel (noe som er helt uvanlig). Definitivt et mesterverk.

Hvem er favorittforfatteren din?

Ian McEwan!

Hva gjør du når du ikke skriver?

Lærer meg gresk, hører på musikk, spiller tennis, finner nye venner, går tur og selvfølgelig leser jeg!