Josie Silvers romantiske førjulshelg i London

Vi har spurt Josie Silver, forfatteren av den mest romantiske fortellingen av alle – En dag i desember – om å dele sine beste tips for en kjærlighetsfylt førjulshelg i London.

 Her er Josies sju forslag til hva du kan gjøre i storbyen for å komme i romantisk julestemning:  

 1) Gå på skøyter på Somerset House

London Somerset.jpeg

Hvert år fra midten av november blir Somerset House omgjort til et magisk juleeventyrland. Et stort, glitrende juletre hører med, og det serveres varm kakao med en liten skvett Bailey’s. Sørg for å være godt innpakket i varme klær, knyt på dere skøytene og begi dere hånd i hånd ut på isen. Mer juleromantisk enn dette kan det knapt bli!

Mer juleromantisk enn dette kan det knapt bli!
En dag i desember-forfatter Josie Silver er en uforbederlig romantiker og er stolt over det! Hun møtte sin fremtidige ektemann da hun tråkket på foten hans på 21-årsdagen hans. Hun bor sammen med ham, deres to barn og en katt i en liten by i Midland…

En dag i desember-forfatter Josie Silver er en uforbederlig romantiker og er stolt over det! Hun møtte sin fremtidige ektemann da hun tråkket på foten hans på 21-årsdagen hans. Hun bor sammen med ham, deres to barn og en katt i en liten by i Midlands-regionen i Storbritannia.

2) Besøk Winter Wonderland i Hyde Park

Julegaveinnkjøp kan gjøres i Hyde Park som hvert år huser et formidabelt julemarked som er en filminnspilling verdig. Her kan man vandre arm i arm mellom bodene og knaske stekte kastanjer fra gråpapirposer. Avslutt gjerne med en tur i pariserjulet hvis dere vil nyte den spektakulære utsikten over takene og gatene i London. 

3) Se en julefilm på Rivoli Ballroom

Rivoli Ballroom fra 1950-tallet er et av de siste bevarte av sitt slag i London, og her kan man for eksempel se Love Actually i nydelige omgivelser. Husk popcorn, og forbered dere på en strålende romantisk opplevelse.

4)     Spis middag i en magisk igloo på The Coppa Club

Sett dere godt til rette på behagelige pelspledd og myke puter i en egen glitrende rooftop igloo for to personer med utsyn over Tower Bridge og Themsen. Glødende lanterner sørger for perfrekt romantisk stemning. Bestill champagne og ta en skål for London – og for kjærligheten!

Rivoli Ballroom fra 1950-tallet er et av de siste bevarte av sitt slag i London, og her kan man for eksempel se Love Actually i nydelige omgivelser.

5)      Tilbring en ettermiddag i Covent Garden

Kle dere varmt og vandre rundt i Covent Garden med sine belyste arkader, småtorg og markedsboder. Litt engelsk mince pie og gløgg hører med, og sørg også for å få med dere noe av gateunderholdningen. Covent Garden gir umiddlerbar julestemning.

Covent garden.jpg

6)  Nyt Londons julebelysning

luke-stackpoole-vFsD44ubd-Q-unsplash.jpg

Det finnes ingenting som London rundt juletider! Rusle en tur i Carnaby Street og la dere fascinere av det fantastiske lysshowet. Deretter anbefales en tur på Liberty’s – det desidert mest julete og stemningskapende kjøpesenteret i verden. Her kan man se etter juletrepynt og helt spesielle gaver til sin kjære.

 

7) Syng julesanger rundt treet på Trafalgar Square

 Man kommer ikke unna juletreet på Trafalgar Square i førjuls-London. Oslo bys gave, en takk for den britiske støtten til Norge under andre verdenskrig, er en årlig begivenhet i verdensmetropolen. Still dere opp sammen med andre skuelystne under det enorme treet og syng julesanger av hjertets lyst. Aller helst med hendene rundt en kopp varm sjokolade fra Dark Sugars – byens beste, hevder forfatteren.

Oslo bys gave, en takk for den britiske støtten til Norge under andre verdenskrig, er en årlig begivenhet i verdensmetropolen.

Ta med deg din kjære på en stor romantisk opplevelse. Og innimellom planlegging og gjøremål vil boken En dag i desember garantert sette deg i en herlig julestemning! Den bestselgende historien er ifølge Bookseller “bøkenes svar på Love Actually”.