En liten smakebit på bokhøsten

Fra jakten på sannheten om en legendarisk vikingkonge til jakten på sannheten om jordas virkelige form. Her er første smakebit på noen av årets høstbøker:

sak4.png

Over 3 millioner amerikanere tror at jorda er flat – i denne boka får du vite hvorfor.


Hjernene bak den populære Konspirasjonspodden har samlet de mest oppsiktsvekkende, sprø og interessante konspirasjoner i en bok. Blant annet troen på at Elvis lever, at Paul McCartney er død, at jorden er flat og at World Trade Center ble sprengt av amerikanske myndigheter.

LES MER

 
sak1.png

Det sies at god litteratur får deg til å le med det ene øyet og gråte med det andre. Gardells nye, store romanverk er en slik bok.

Dette er beretningen om Jonas Gardell og hans familie. En familie som ikke tror på svakhet, og som rundt hem-melighetene sine bygger de mest fantastiske legender. Alt er sant, man må bare bestemme seg for å tro på det!

«Et nydelig og intenst portrett av kjærligheten.» Expressen

LES MER

 
sak3.png

Monika Steinholm er tilbake med galgenhumoristisk og nær roman om tapt vennskap og tenåringskriser.

Vi var en gang er historien om sorgen over å ha mistet sin beste venninne, om hvor vanskelig det er å finne tilbake til det som en gang var - og om nyfødte kalver, røde gensere, kjipe gutter og evigvarende naturfagsoppgaver.

LES MER

 
sak7.png

Jan Guillou tar oss med til grådighetens tiår i bind ni av Det store århundret.

«Det er et hendelsesrikt tiår sett gjennom slektens øyne. Palmemordet (selvfølgelig), terroristrettsaker og fortrengte minner i forbindelse med overgrep. Og ikke minst en tid med enorme pengestrømmer i blant annet eiendomsspekulasjoner med lån på ubegrenset tid. Det var grådighetens tiår og det er grådighet som er den andre dødssynden!»
Jan Guillou

LES MER

 
sak5.png

Gled deg til en av de mest ekstreme reiseskildringene i Nord-Europas historie fra rundt år 1000!

Hva om ingenting vi vet om Olav Tryggvason stemmer?
Øystein Morten har reist fra Russland i øst til Amerika i vest og funnet en helt annen historie om Olav og hans tid. En fortelling om en brutal maktkamp mellom danske kongearvinger, kamper ved Londons murer, bestialske seksuelle ritualer, menneskeofringer, samlingen av Norge med utgangspunkt i Troms, innføringen av kristendommen i fire land og oppdagelsen av et nytt kontinent.

LES MER

 
sak6.png

Ny historisk roman fra en av landets mest populære forfattere.

En fortelling om kjærlighet og svik, om viktigheten av vennskap – og om musikken i livet og i oss selv.

I alle år har bygdefolket sett med mistro på Ane Solingen, kvinnen med de uvanlige øynene. Men sammen med kjæresten Hans har hun funnet lykken på en liten plass dypt inne i skogen. Etter at han omkommer i en ulykke og hun finner ut at hun venter barn, må hun inn til bygda for å få hjelp.

LES MER

 
sak8.png

Victoria Hislop på sitt beste - #1 på Sunday Times’ bestselgerliste

«Hislop vever sammen en episk fortelling om familie, motstand og vanskelighetene som tusenvis av grekere sto overfor fra 1941 og fremover. Dette er definitivt en bok for deg som elsker historiske romaner og komplekse familiesagaer. Varmt anbefalt.»
The Book Review Café

LES MER