Ramsalt røverhistorie full av humor

Min venn, Piraten er en burlesk og ramsalt røverhistorie med fantastiske karakterer og massevis av humor fra en helt særegen forfatter. Ole Kristian Løyning er barneskolelærer og vet hvilke knapper han skal trykke på for å få ungene til å le.

«Min venn, Piraten» er en bok der håp, mot og viljestyrke er bærende elementer – alt pakket inn i en ramme av lun humor som underbygger den sannhet at livet er et høyst usikkert prosjekt.» 
Helfigur.JPG

Når André mister begge foreldrene i en bilulykke, havner han hos farens onkel. Med lapp over øyet og et altfor stort inntak av rom, lyder onkelen bare kallenavnet Piraten. Hvem som egentlig er den ansvarlige av de to, er uklart. Etter det første foreldremøtet blir Piraten i hvert fall aldri invitert til nye skolearrangementer.

En dag blir Piraten syk og alt ser relativt svart ut. På Trinidad bor Båtsmann, Piratens bestekompis, og det sies at han har helbredende evner. Piraten og André legger ut på sitt livs seilas der både monsterbølger og malstrømmer må forseres dersom de skal klare å nå målet: å få Piraten frisk. 

«Når jeg skriver liker jeg godt å sette temmelig forskjellige folk sammen i håpløse situasjoner der de er nødt til å forholde seg til hverandre – om de vil eller ikke. Jeg liker også å skrive om personer som av en eller annen grunn har kjørt seg fast i livet og som strever med å få hverdagen til å gå rundt. «Min venn, Piraten» er en bok der håp, mot og viljestyrke er bærende elementer – alt pakket inn i en ramme av lun humor som underbygger den sannhet at livet er et høyst usikkert prosjekt.»

Når jeg skriver liker jeg godt å sette temmelig forskjellige folk sammen i håpløse situasjoner der de er nødt til å forholde seg til hverandre – om de vil eller ikke

Ole Kristian Løyning til Bok365.no. Les hele intervjuet her.

Ole Kristian Løyning (født 1982) er utdannet allmennlærer og jobber på Vennesla skole. Han er oppvokst med Ole Lund Kirkegaard og Roald Dahl i bokhylla, og liker for øvrig godt å klippe plenen, fiske og bade i iskaldt vann. Løyning har tidligere gitt ut to barnebøker. Min venn, Piraten er hans første bok på Vigmostad & Bjørke.