Viktig melding: lytt til radio!

Dødens elv, Frits de Bourgs stilfulle krimroman, er Radioteatrets påskekrim i en herlig dramatisert versjon.

Det er krim som gjelder i påsken. Det er et hav av nye romaner ute, og tv-kanalene konkurrerer om å ha den mest spektakulære krimserien. Men vil du ha kvalitetskrim av den solide, gammeldagse typen bør du lytte til radio, nærmere bestemt NRK Radioteatret.

Radioteatrets påskekrim 2018 er en dramatisering av Dødens elv, den Rivertonpris-nominerte romanen fra 2015. NRK har lagt mye ressurser i å omskape Frits de Bourgs litterære krimunivers til drivende radioteater med riktig miljø. Detaljer er svært korrekte, som at når Wolff kjører, hører vi autentisk lyd fra en Morgan. Radioteatret fant fram til en veteranbilklubb som kunne fyre opp en Morgan for lydopptak. Og de fikk låne bilen til filmingen av reklamefilmen for serien.

Frits de Bourg er ikke bare stolt over at hans bok er valgt av Radioteatret, men hele prosessen på vei til ferdig hørespill har vært bra. Og resultatet?:

– Veldig tilfredsstillende! All ære til skuespillerne, spesielt Maria Bock og Mads Ousdal, som har hovedrollene. Og profesjonaliteten til NRK-teamet, ved produsent Hege C. B. Stabell, regissør Steinar Berthelsen og lydtekniker Arne Barca, som har imponert meg stort, sier Frits de Bourg.

Høsten 1957. Forholdet mellom øst og vest har nådd det absolutte frysepunktet, men journalist Nicolay Wolff ønsker bare å finne ut hvem som kjørte ned og drepte en ung kvinne.  Les mer

Høsten 1957. Forholdet mellom øst og vest har nådd det absolutte frysepunktet, men journalist Nicolay Wolff ønsker bare å finne ut hvem som kjørte ned og drepte en ung kvinne. Les mer

Påskekrimmen kommer rett etter at Frits har lansert romanen Rød desember. En roman Stavanger Aftenblad belønnet med en femmer, da de mener at Frits «turnerer både karakterene, handlingen og språket med ironisk eleganse som gir stor leseglede». Forfatteren er også i gang med å tenke ut en ny fortelling om Nicolay Wolff og Ulla Stevenson. Radioteatret gir ham ny giv i skrivinga:

 

 

 

 

 

– Det pussige er at når jeg skriver om Ulla og Nicolay nå, er det ansiktene til Maria og Mads jeg ser, rett og slett fordi de spiller rollene så suverent.

Dødens elv:

Sendes på P1 fra onsdag 28. mars kl. 23.03 og går hver kveld til samme tid til og med søndag 1. april (1. påskedag).

Sendes også på P2 fra 29. mars (skjærtorsdag).

Hele serien ligger ute som podkast i NRK Radio.

Med: Mads Ousdal, Maria Bock, Mariann Hole, Kim Sørensen, Silje Storstein, Mattis Herman Nyquist, Kyrre Haugen Sydness, Rolf Kristian Larsen, Hallvard Holmen, Bartek Kaminski, Iren Reppen m.fl.

PK dødens elv 1_1_.jpg