Vigmostad & Bjørkes forfatterskole

Vi har gjennomført flere vellykkede skrivekurs det siste året. Disse følges nå opp, og tidspunkt for nye kurs er ennå ikke satt. Følg med på bakomslaget.no eller våre Facebooksider for nye utlysninger!

Informasjon om tidligere kurs:

Om du vil skrive bedre, lære å utvikle en historie, og elsker å fordype deg i skrivefaget, så er Morten Harry Olsen et opplagt valg.
— Lisbeth Pettersen (debuterer høsten 2018 med thrilleren «La meg ikke huske» på Juritzen forlag.)

Opplegget

Kursdelen består av tre helgesamlinger (lørdag–søndag). De to første er undervisningshelger, med mye læring tilpasset elevenes egne tekster. Den siste er en workshop med utgangspunkt i elevtekster. Til alle tre skal tekster sendes inn og leses av alle elevene på forhånd. Elevene må regne med å bruke en del tid på forberedelser før hver samling.

Mellom samlingene, og i cirka to måneder etter den siste, vil elevene bli fulgt opp og veiledet individuelt av hovedlærer. Den individuelle oppfølgingen vil bli tilpasset deltakernes særskilte prosjekter og behov. 

Hovedlærer

Morten Harry Olsen.png

Morten Harry Olsen (f. 1960) er en kritikerrost forfatter som har mottatt Tarjei Vesaas´ debutantpris, Rivertonprisen og Havmannprisen. Han har skrevet 16 bøker i mange sjangere (romaner, kriminalromaner, noveller, skuespill og faglitteratur), inkludert boka «Skrivehåndverket». De fleste av hans romaner har vært hovedbok i bokklubb.  Han har sittet i Forfatterforeningens litterære råd, flere vurderingsutvalg i Kulturrådet og litterære juryer. Han har over 25 års erfaring som skrivelærer, blant annet fra Forfatterstudiet på Bø og egen skriveskole.

For min del ble skrivekurset med Morten Harry Olsen en åpenbaring.
— Roar Ræstad (utga sin tredje bok, «Ravnens time» på Vigmostad & Bjørke høsten 2018.)

Søknadsgrunnlag

Du må sende inn det følgende:
•    10–15 sider sammenhengende skjønnlitterær prosatekst.
•    Hvis du arbeider med noveller, skal du sende én hel novelle (kan være kortere enn 10 s.) pluss en generell prosjektbeskrivelse.
•    1–2 sider idébeskrivelse/synopsis/prosjektbeskrivelse om det prosjektet du vil arbeide med i perioden (kun ett).
•    1–2 sider følgebrev om deg selv og din bakgrunn som skrivende menneske.

Dette skal være samlet i én fil (Word eller PDF). Oppsett: Skrift 12 pkt (anbef.: Times New Roman), linjeavstand 1 ½, 3,5 cm venstremarg, 3 cm høyremarg. Ingen farger, bilder eller kommentarer i teksten.

Filen sender du til forfatterskole@vigmostadbjorke.no INNEN 16. desember 2018.

Praktisk informasjon

Samlingene foregår sentralt i Oslo lørdag–søndag 9-10. februar, 2.–3. mars og 27–28. april.

Det tas opp maksimum 10 deltakere.

Deltakeravgiften er kr. 3 500,-

Lunsj er inkludert. Det serveres også kaffe, te og frukt under møtene. Kurset inkluderer også et eksemplar av Morten Harry Olsens bok Skrivehåndverket. Deltakerne må selv ordne med reise og overnatting. Deltakere som ønsker å benytte seg av forlagets samarbeidshotell kan få rabatt på hotellrom.

 
Grundig, empatisk, kan faget sitt til fingerspissene, og er en fantastisk pedagog.
— Toril Mesna (arbeider med sin første bok)
skrivehåndverket.jpeg
«Alltid konkret og konstruktiv i tilbakemeldingene, og med et blikk for den enkeltes talent.»
— Kjetil Nordengen (gikk videre til Forfatterstudiet på Bø; arbeider med sin første bok.)