Den ubestridte kongen av britisk politikrim

Peter James’ serie om Brighton-politiets Roy Grace er “så realistisk at du kan lukte kantinekaffen” og hver bok byr på briljante tvister som slår bena under lesernes gjetninger. Denne oppskriften har gitt han 14. førsteplasser på bestselgerlista i Storbritannia. Nå lanseres Du er død og i den anledning presenterer vi hele serien kronologisk så vet du hvor du skal begynne om du vil bli med James på jakt etter Brightons verste mordere.

Jeg vokste opp i Brighton, hvor alle romanene om Roy Grace utspiller seg. I bøker er settingen like viktige som personene – slik Oxford er det for inspektør Morse
— Peter James
peter+james+politibil.jpg
 
levende begravet.png

LEVENDE BEGRAVET

ROY GRACE 1 | Oversatt av Kurt Hanssen

(Originaltittel: Dead Simple)


«UTROLIG SPENNENDE MARERITT»

Yngvar Ambjørnsen

Det begynte som en dårlig spøk på utdrikningslaget. Michael Harrison skulle få igjen for det han tidligere hadde utsatt sine venner for. Men alt går veldig feil. Vennene havner i en kollisjon med bilen på vei til puben, og Michael er etterlatt alene, levende begravet i en kiste som langsomt tar inn vann.

vakker i døden.jpeg

VAKKER I DØDEN

ROY GRACE 2 | Oversatt av Kurt Hanssen

(Originaltittel: Looking good dead)

«SPEKKET MED TVISTER OG VENDINGER»

The Guardian

Tom Bryce er under press. Firmaet går dårlig, kona bruker for mye penger og huset er på vei til tvangsauksjon. Men disse problemene virker plutselig små, da han en dag finner en CD med et innhold som åpenbart ikke var ment for ham. Samtidig kommer kriminalinspektør Roy Grace og hans team på jobb…

Grace-bøkene når nesten alltid til toppen av bestselgerlisten, først og fremst fordi de er utrolig godt fortalt (...) så realistisk at du kan lukte kantinekaffen.. Fascinerende.
— Daily Mail
ikke død nok.jpeg

IKKE DØD NOK

ROY GRACE 3 | Oversatt av Kurt Hanssen
(Originaltittel: Not dead enough)

«RETT OG SLETT FULKOMMEN (…) JEG ELSKET DEN.»

THE OBSERVER

Kelly Bishop er ung, vakker og rik. Hun blir brutalt drept i hjemmet sitt i Brighton, under særdeles pikante omstendigheter. Alle spor peker på ektemannen, Brian. Problemet er bare at han har et vanntett alibi.Kriminalinspektør Roy Grace starter jakten på den skyldige, men har vanskelig for å konsentrere seg, ettersom hans kone som har vært forsvunnet i 9 år plutselig er observert i München.

d%25C3%25B8d%2Bmanns%2Bfotspor.jpg

DØD MANNS FOTSPOR

Roy Grace 4 | Oversatt av Monica Carlsen
(Originaltittel: Dead man’s footsteps)

«LEVERER VARENE NOK EN GANG (…) SÅ GODT SKREVET AT MAN IKKE KLARER Å LEGGE DEN FRA SEG.»

HELGE KJØNIKSEN, MOSS AVIS

En finurlig sammenflettet thriller som engasjerer leseren fra første side - og overrasker til siste slutt. Under terrorangrepet på Twin Towers den 9. september iscenesetter en mann sin egen død. Samtidig er en ung kvinne på flukt fra en fiende som har alt å tape på ikke å finne henne. Etterforsker Roy Grace står ansikt til ansikt med liket av en kvinne han frykter er hans samboer som forsvant sporløst for flere år siden.

peter james dyr.jpg

«Menneskenaturen fascinerer meg, hvorfor vi gjør som vi gjør, og jeg synes den beste måten å observere verden på er gjennom politiets øyne.»

- Peter James

død i morgen.jpeg

DØD I MORGEN

ROY GRACE 5 | Oversatt av Monica Carlsen

(Originaltittel: Dead tomorrow)

«DE SISTE FEMTI SIDENE MÅTTE JEG TA MEG SAMMEN FOR IKKE Å BEGYNNE Å SKRÅLESE. DA HAR EN KRIMFORFATTER LYKKES.»

INGVAR AMBJØRNSEN

Ved mudderet på havbunnen utenfor Sussex kommer liket av en tenåring til syne. Obduksjonen viser at den døde mangler flere vitale organer. Et skremmende funn - og snart blir to døde til funnet. 15-årige Caitlin Beckett fra Brighton vil dø innen kort tid om hun ikke får transplantert en ny lever.

død som deg.jpeg

DØD SOM DEG

ROY GRACE 6 | Oversatt av Monica Carlsen

(Originaltittel: Dead like you)

«DEN MEST FENGSLENDE THRILLEREN SIDEN THOMAS HARRIS’ NATTSVERMEREN.»

WASHINGTON POST

Tro ikke et øyeblikk at jeg ikke holder øye med deg Etter et nyttårsball på Metropole Hotel i Brighton blir en kvinne brutalt voldtatt. En uke senere blir en annen kvinne angrepet. Begge ofrene mangler sko når de blir funnet. Roy Grace oppdager etter hvert at disse sakene har store likhetstrekk med en serie…

peter james bil.jpg

«Det er ingen tvil om at politiet utgjør selve limet i et sivilisert samfunn. I skrivingen min anser jeg kriminalromanen som den beste sjangeren til å utforske verden vi lever i.»

- Peter James

DØD MANNS GREP.jpeg

DØD MANNS GREP

ROY GRACE 7 | Oversatt av Eva Ulven

Originaltittel: Dead man’s grip

«NOK EN BRAGD FRA EN FANTASTISK FORFATTER»

THE SUN

Carly Chase har vært involvert i en traumatisk trafikkulykke. Så får hun en nyhet som gjør livet hennes til det reneste mareritt. Førerne av de andre to bilene som var innblandet i ulykken, er tatt av dage av en sadistisk drapsmann. Etterforsker Roy Grace i Sussex-politiet advarer Carly på detsterkeste:

IKKE DØD ENNÅ.jpeg

IKKE DØD ENNÅ

ROY GRACE 8 | Oversatt av Eva Ulven

Originaltittel: Not dead yet

«FULLSTENDIG OPPSLUKENDE»

DAILY MIRROR

Dødelig besettelse er bare begynnelsen ... For Los Angeles-produsenten Larry Brooker er dette filmen som kan gi ham den kassasuksessen han så lenge har ventet på. For superstjernen Gaia er dette filmrollen som kan lede til en Oscar-nominasjon. For Brighton og Hove ligger det stormarkedsverdi i å være…

James skriver bare bedre og bedre og fortjener all suksess han har oppnådd med denne førsteklasses serien
— Independent on Sunday
død manns tid.jpeg

DØD MANNS TID

ROY GRACE 9 | Oversatt av Halvor Kristiansen

Originaltittel: Dead man’s time

«NYTT HØYDEPUNKT I DEN KANSKJE MEST UNDERHOLDENDE KRIMSERIEN I OMLØP (…) ALL GRUNN TIL Å HENGE SEG PÅ DETTE!»

OLE JACOB HOEL, ADRESSA

Et voldelig hjemmeran av en eldre, velstående dame ender med drap. Antikviteter for mange titalls millioner er også borte. Og et unikt objekt, et armbåndsur med en enorm affeksjonsverdi, er på avveie. Det er dette som får den myrdede damens mektige familie til å involvere seg og ta loven i egne hender. Politietterforsker Roy Grace og teamet hans følger et spor som leder dem fra den lyssky delen av Brightons antikvitetshandel til New York.

ønsker deg død.jpeg

ØNSKER DEG DØD

ROY GRACE 10 | Oversatt av Halvor Kristiansen

Originaltittel: Want you dead

«JA, JEG TILSTÅR, JEG HAR SYNDET. PETER JAMES ER MIN GUILTY PLEASURE (…) VIRKELIG AVHENGIGHETSSKAPENDE.»

JARLE NATLAND, STAVANGER AFTENBLAD

Singel jente, 29, rødhåret og ulmende, med et kjærlighetsliv som har krasjet. Søker en som kan tenne flammen igjen. Moro, vennskap, og hvem vet kanskje noe mer? Red Westwood møter kjekke, sjarmerende og rike Bryce Laurent gjennom en nettdating-tjeneste. Hun blir umiddelbart tiltrukket. Men idet kjærligheten begynner å blomstre, begynner sannheten om fortiden hans å komme fram. Den mørke siden blir stadig mer framtredende.

DU ER DØD

ROY GRACE 11 | Oversatt av Halvor Kristiansen
Originaltittel: You are dead

Jamie Ball får en desperat oppringing fra sin forlovede Logan Sommerville, som nettopp har kjørt ned i parkeringshuset under boligen deres i Brighton. Det siste han hører, er at hun skriker, så kuttes samtalen. Etter noen minutter er politiet på plass. Logan er forsvunnet og etterlater seg både bilen og mobilen.  
Samme ettermiddag avdekker gravearbeider i en park i en annen del av byen liket av en ung kvinne. Kvinnen har vært død i tretti år.